ZORILNICA ZA SUHOMESNATE PROIZVODE
Opis
Zorilnica je namenjena zorenju suhomesnatih izdelkov v vseh fazah zorenja ali pa se uporabi kot hladilnica za izdelke.
TEHNIČNE KARAKTERISTIKE
Zorilnica je izdelana iz poliuretanskih panelov, kaširanih s cinkano in nato barvano pločevino v sivi barvi (kot hladilnica). Spoji so kovičeni in silikonizirani, vrata so krilna hladilniška, na tleh je pohodni panel. Celotna izvedba je pralna.
Tip Z100 – za cca 100 kg izdelkov, dimenzije 115 x 90 x 230 cm H
Tip Z300 – za cca 300 kg izdelkov, dimenzije 115 x 230 x 230 cm H
Območje delovanja in priključki:
– Vlaga do 60 – 90 % RH
– Temperatura od 4 – 25 °C
– Napajalna napetost 220 V/10A
– Voda se dozira ročno v vlažilec
Delovanje:
Naprava vzdržuje željeno klimo v zorilnici, in sicer:
– Hladi ali greje
– Suši ali navlažuje
– Prezračuje z zunanjim zrakom
– Vrsti notranji zrak
Vse skupaj krmili mikroprocesor, ki stalno prikazuje trenutno vlago in temperaturo v zorilnici in pokaže, katera faza delovanja je trenutno v funkciji.
Kot dodatna opcija se lahko vgradi:
– Antibakterijska UVC svetilka (proti plesni)
– Regulacija vrtljajev notranjega ventilatorja
– Voziček za izdelke
Hladilni sistem omogoča hlajenje in sušenje, ogrevanje je izvedeno z elektro grelci. Voda odtaka v obliki kondenza. Vlaženje je izvedeno z ultrazvočnim vlažilcem, ki proizvaja hladno meglo. Voda se dodaja ročno.
V primeru uporabe kot hladilnica, se vlažilec odklopi, ter nastavi željena temperatura.
Obešanje izdelkov in čas zorenja:
Tipske verzije koristijo palice za obešanje L=100 cm. Palice niso standardno v ponudbi. Kot opcija pa se lahko izdela voziček za izdelke v inox ali cinkani verziji. Povprečen čas zorenja je odvisen od vrste mesa, ovitka, premera izdelkov, intenzivnosti sušenja… Čas zorenja za premera salam do fi=50 z umetnim ovitkom je 5 – 8 tednov.